Een vijgenboom is een exotische plant. Maar dat mag je niet verhinderen om deze plant toch in je tuin te plaatsen. Je kunt perfect een vijgenboom winterhard kopen zodat je hem niet hoeft naar binnen te halen. De speciale tuinzaak die exotische planten verkoopt, selecteert namelijk zeer zorgvuldig de vijgenbomen. Daardoor vind jij makkelijk vijgenplanten die de winter zonder problemen doorkomen. Vraag wel raad aan de verkoper of lees bij de beschrijving van de vijgenboom hoe je hem moet verzorgen. En vanaf een bepaalde graad onder nul moet je je vijgenboom ook afdekken met een winterhoes. Zo zal hij het volgend seizoen terug mooi uitlopen en opnieuw vruchten dragen.

Een vijgenboom winterhard kopen biedt veel voordelen

Een vijgenboom winterhard kopen is een goede besteding van je budget. De boom kan vanaf dag één in de grond en zal zich daar de eerstkomende jaren zeer goed voelen. Je hoeft hem niet in een pot te zetten en telkens binnen te halen en je hoeft hem zeker niet uit de grond te halen om hem binnen te laten overleven. Het bespaart je heel veel moeite en het is voor de boom ook veel beter als hij niet telkens verplant wordt. En wist je dat een vijgenboom een zachte zoete geur afgeeft? Hierdoor waan je je echt in het Zuiden.

Je vijgenboom als onderdeel van je tropische tuin

Je vijgenboom winterhard kopen kan samengaan met het aankopen van andere winterharde tropische planten. Er zijn er heel wat. Denk daarbij aan kleine en grote palmbomen voor buiten. Of wat denk je van citrusbomen of druiven? Zij zijn ook winterhard en kunnen gecombineerd worden tot een echte boomgaard met exotisch fruit. Misschien vind je bij de verkoper nog een heel aantal exotische planten in de aanbieding. Zo kun je ook mooie bloemen en tropische planten in je tuin zetten. Wat is er heerlijker dan in je tuin te genieten onder de bladeren van je vijgenboom en een lekkere vijg kunnen plukken en eten? Gewoon doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *