droog- en schoonloopmatten

Je wilt natuurlijk altijd voorkomen dat jezelf of jouw gasten met vieze schoenen naar binnen lopen en jouw vloer bevuilen. Een goede deurmat is dan ook een onmisbare item waar iedere woning baat bij heeft. Vooral in periodes waarin het veel regent kan het slim zijn om een deurmat neer te leggen. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende droog- en schoonloopmatten. Maar wat is het verschil tussen deze twee deurmatten en wat kun je het beste kiezen voor jouw woning? 

droog- en schoonloopmatten

Wat is het verschil tussen droog- en schoonloopmatten

Het grote verschil tussen droog- en schoonloopmatten is de vochtopname. Deze is bij droogloopmatten een stuk grote. De naam zegt het al: een droogloopmat zorgt ervoor dat je ook met natte schoenen een stuk droger naar binnen loopt. Een schoonloopmat heeft een lagere vochtopname, maar neemt juist weer veel vuil op. Dit betekent dat je een stuk minder viezigheid naar binnen loopt omdat deze deurmat een schrapende werking heeft. 

In een periode dat er veel sprake is van regen is het zeker een aanrader om voor de droogloopmat te kiezen. Als het buiten regent kun je jouw schoenen gemakkelijk en snel drogen door een aantal keer met je schoenen over de droogloopmat te vegen. Op deze manier weet je zeker dat je met droge schoenen naar binnen loopt. Een schoonloopmat kan ook slim zijn, maar vooral in de rest van het jaar. Droog- en schoonloopmatten zijn beide volop verkrijgbaar. Het is aan jou om te bepalen welke kleur en maat je wilt hebben en wanneer je deze mat thuis bezorgd wil krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *