Onlangs hebben wij van een andere vastgoedonderneming een aantal woningen opgekocht. Dit hebben wij vanuit fiscale overwegingen gedaan omdat we door een financiële meevaller geld over hadden. Dit geld is op de bank niet veel waard en daarom hebben wij dit geïnvesteerd in het vastgoed van een vastgoedonderneming die failliet is verklaard. Wij zijn een bedrijf dat vastgoed verhuurd. In onze missie is het verhuren van duurzame woningen erg belangrijk. Wij zijn er van overtuigd dat hier in de toekomst meer behoefte naar is omdat mensen graag willen huren met een goed gevoel. Daarom hebben wij voor alle woningen die wij zowel hebben als hebben verkocht, een energielabel aangevraagd. Wij vinden het namelijk prettig om op de verhuurders pagina aan te kunnen geven welk energielabel een appartement of woning heeft. Wij vonden dat het tijd werd voor een energielabel voor de woningen die wij verhuren. Op aanvragen-energielabel.nl is het mogelijk om een energielabel voor woningen aan te vragen. Op deze website staat verder uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat en op het internet is veel informatie te vinden over de voordelen die het heeft om in het bezit te zijn van een energielabel voor woningen. Zo kan het hebben van een energielabel voor woningen handig zijn om aan te kunnen tonen richting een verhuurder. Daarnaast kan het hebben van een energielabel voor woningen handig zijn om deze woningen te kunnen verduurzamen. Voor het aanvragen van een subsidie bij de gemeente of bij het rijk kan het ook handig zijn om een energielabel voor woningen te hebben die u bezit. Voor ons was er daarom genoeg reden om een energielabel voor onze woningen aan te vragen. Op de website hebben wij met een aantal kleine stappen kunnen aangeven om wat voor woningen het betreft, daarna hebben we de nodige informatie moeten aanleveren om te kunnen aantonen om wat voor woningen het betreft. Wij hebben deze informatie geupload naar aanvragen-energielabel.nl Op deze manier hebben wij eenvoudig het energielabel voor onze woningen kunnen aanvragen.

Energielabel voor woningen die nog niet verduurzaamd zijn.

Omdat met name de nieuwe woningen die we hebben overgenomen nog niet voorbereid zijn op de toekomst, liet het energielabel zich van deze woningen al wel een beetje raden. Het energielabel voor deze woningen was daarom erg matig. Wij hebben met het energielabel voor deze woningen dat we hebben gekregen een plan gemaakt voor verduurzaming. Wij wilden betere isolatiewaarden en hebben daarop een plan opgesteld om meer muur, vloer- en plafond isolatie aan te brengen. Nadat we deze maatregelen hadden toegepast hebben we ons energielabel beter kunnen maken. Dit is voor zowel ons, de huurder als het klimaat gunstig!

Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden om uw woning te kunnen verbeteren?

Als u ook graag wilt weten hoe u uw woning(en) een beter energielabel kunt geven? Ga dan eens:

  • Naar de website aanvragen-energielabel.nl.
  • De stukken aanleveren voor het aanvragen van een energielabel.
  • Een energielabel aanvragen om te kijken waar u staat.

Wij weten nu waar we staan op de ladder van de energielabels door het aanvragen van dit energielabel. Wij hebben onze woningen kunnen verduurzamen met dit label en hebben onze woningen daarmee aantrekkelijker gemaakt voor zowel de verhuur als ook voor de eventuele verkoop in de toekomst.

Lees meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *