Steiger

Ben jij zo’n handige Harry of Henriëtte die graag de handen vuil maakt? Knap jij de klusjes in huis prima zelf op? Ga je lekkage, verven of dakrenovatie helemaal zelf aanpakken? Dan heb je vast vaak een steiger nodig. Een steiger kopen kan dan de oplossing zijn.

Steiger

Uiteraard kun je een steiger huren. Echter heeft een rolsteiger kopen een aantal grote voordelen:

  • de steiger voldoet aan jouw eisen omdat je hem zelf uitzoekt
  • wanneer je aan de slag wil heb je de steiger binnen handbereik
  • je bespaart op de lange termijn kosten want huren is duurder
  • je hebt bij een goede garantie op je product 
  • de steiger voldoet aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen 

Prijzen van steigers in de winkels

Op een steiger wil je niet bezuinigen. Je staat er immers op de werken, soms op grote hoogte. Het is belangrijk dat de steiger voldoet aan de veiligheidseisen en stevig is gebouwd. Toch wil je natuurlijk ook niet onnodig de hoofdprijs betalen. Let daarom goed op de prijzen en bekijk wat je krijgt voor dat geld. 

Steiger

Maten van steigers

Steigers heb je in allerlei soorten en maten te koop. Welke soort en maat jij wil hebben hangt af van je behoeften. Wat voor projecten pak jij doorgaans aan? Welke hoogte moet de steiger dus kunnen bereiken? hoeveel werkvloeren heb je nodig? Een werkvloer is een plank in een steiger waar je op kunt staan wanneer je aan het werk bent. Sommige mensen vinden het prettig om een steiger met meerdere werkvloeren te hebben zodat ze op verschillende niveaus of met meer vrienden tegelijk iets kunnen aanpakken.