Natuurlijk is de opstelling van het bureau en de stoel in jouw kantoor belangrijk. Maar je moet ook voor je ogen zorgen. Kantoorverlichting kan een grote impact hebben op de gezondheid.

Al te harde tl-verlichting is drainerend voor uw ogen en kan migraine veroorzaken. Gedimd licht is net zo slecht en kan vermoeidheid van de ogen en hoofdpijn veroorzaken. En eerlijk gezegd is een donker kantoor gewoon deprimerend. Om de zaken wat lichter te maken, volgen hier enkele eenvoudige stappen die u kunt nemen om u te helpen uw werkruimte goed te verlichten, of het nu thuis is of in een zakelijke omgeving.

Als u het voordeel heeft om vanuit huis te werken, gefeliciteerd! Jij bent een van de gelukkigen. Het hebben van een thuiskantoor betekent dat je de flexibiliteit heeft om uw eigen opstelling te ontwerpen. Hoewel je misschien meer aandacht besteedt aan de vormgeving, is het een goed idee om rekening te houden met de ergonomie van de omgeving, inclusief de moderne kantoorverlichting.

Beoordeel het natuurlijke licht

Kijk goed naar uw ruimte en het natuurlijke licht dat al binnenkomt. Heeft u een raam dat veel natuurlijk licht geeft? Als het antwoord ja is, verplaats uw bureau dan meteen om te profiteren van al dat prachtige natuurlijke licht. Natuurlijk licht is veel gemakkelijker voor uw ogen. Als je een geweldig uitzicht hebt met weinig afleiding, overweeg dan om je bureau direct onder het raam te plaatsen.

Er gaat niets boven een klassieke leeslamp. Deze beproefde lampen zijn essentieel om alles in beeld te brengen. Leeslampen met een flexibele arm zijn ideaal, omdat u hun hoogte en hoek kunt aanpassen aan de taak die je moet uitvoeren. Maar alleen taakverlichting kan al snel vermoeide ogen veroorzaken.

Vermoeidheid van de ogen is een ernstig probleem, een probleem dat ontstaat door intensief gebruik van uw ogen, zoals acht uur lang naar een computermonitor staren. Door een beetje omgevingslicht in de mix te gooien, wordt het harde licht dat kan komen van gewoon overhead- of taakverlichting verzachten. Met zijn oogvriendelijke kleurenfilters een LED tafellamp of leeslamp de perfecte lamp om die laatste laag omgevingslicht toe te voegen aan je kantoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *