open slot

Helaas leven we in een wereld waarbij het gevaar voor een inbraak er altijd is. Dan kan dit zijn voor je woning, maar ook voor bijvoorbeeld je winkel/zaak of je schuur/garage. Naast dat een inbraak je veel geld kan kosten omdat je spullen gestolen worden, bestaat er ook een kans dat je na de inbraak je minder veilig voelt. Hierom is het belangrijk om jezelf en je gezin te beschermen tegen deze inbraken. Om je hierbij te helpen geven we je een aantal handige tips!

Licht

Licht is de vijand van een inbreker. Een inbreker wil niet gezien worden, dus wanneer er licht is rondom je huis of het pand kan dit ze afschrikken. Nu begrijpen wij ook dat het niet bevordelijk voor het milieu is om de gehele avond/nacht het licht aan te laten staan. Je kan ervoor kiezen om een schakelklok te gebruiken zodat je het op bepaalde tijdstippen kunt instellen. Of je kiest ervoor om gebruik te maken van beweging sensoren, dit kan voor een hoop schrik zorgen bij de inbrekers.

Laat dingen niet rond slingeren

Heb je ladders of ander gereedschap rond je huis liggen? Zet deze liever weg. Dit is een uitnodiging voor elke inbreker. Heb je nergens plaats? Maak je ladder dan vast met iets. Zo wordt het tenminste moeilijker voor de dief.

Tips voor de vakantie

Wanneer je op vakantie gaat is de kans op een inbraak vaak groter dan wanneer je gewoon thuis bent. Inbrekers kunnen vaak zien dat er geen auto voor de deur staat of dat je huis niet bewoond wordt. Het is dan handig om je buren in te schakelen. Vraag ze om de gordijnen af en toe open te zetten en de post af en toe weg te halen. Op deze manier weet een inbreker niet of er iemand thuis is.

Inbraakbeveiliging

Naast deze tips die je zelf kan regelen is het ook belangrijk dat je deuren en ramen voorzien zijn van goede sloten. Zo zijn er meerdere manieren waarop je de sloten extra veilig kan maken. Je kan een meerpuntssluiting plaatsen door een slotenmaker. Dit zorgt voor extra beveiliging doordat de toegangsdeur op meerdere punten vergrendeld is. Verder kan je er ook voor kiezen om je oude slot te vervangen met een nieuw slot met kerntrekbeveiliging. Dit beschermt je huis tegen de populaire inbraakmethode, het zogeheten kerntrekken. Wil je deze beveiliging op je sloten, laat het dan door een betrouwbare slotenmaker doen! Het is tenslotte belangrijk dat dit goed gedaan wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *