De intrek in een nieuw huis is niet zomaar even geregeld. Er gaat een heel proces aan vooraf wat er allemaal moet gebeuren. Een goed georganiseerde verhuizing zal voor veel minder stress zorgen dan wanneer er minder tijd in de voorbereiding is gestoken. Maak een lijstje, zorg dat de spullen goed ingepakt zijn en ga op zoek naar een voordelige verhuisservice. Daarnaast moet er op een rijtje worden gezet wat de nieuwe gegevens gaan zijn, want er gaat logischerwijs veel veranderen, voordat de post ergens anders beland is dat dus belangrijk. Zorg dat de contacten en kennissen hier ruim een maand van tevoren op de hoogte van zijn. Zoek een verhuisbedrijf ver van tevoren, een verhuisbedrijf in Zuid-Holland bijvoorbeeld zijn er veel van, dus ga zorgvuldig op zoek.

Kosten beperken

Tijdens het verhuizen en daarvoor ook al zal een persoon merken dat verhuizen flink wat kost, over het algemeen is hier ook voor gespaard, maar het zou toch fijn zijn als er wat geld overblijft. Zelf wat meehelpen met het verhuisbedrijf zal de kosten beperken daarin, een verhuizer zal de meeste kosten met zich mee brengen, dus als er zelf wordt geholpen is er een minder bij. Ook kan er gebruik worden gemaakt van vergoedingen op verhuiskosten en daarmee zal ook geld worden gespaard. Ook kan er gebruik worden gemaakt van vrienden en familie, die spullen mee helpen in het huis te zetten. Tweedehands meubels die er zo goed als nieuw uitzien zijn veel goedkoper en niemand ziet het verschil. 

Beste woonplekken

Woonplekken in drukke steden zijn over het algemeen erg duur, want er is weinig plek. Hier is overigens wel veel werk, dus het liefst woont iemand daar wel in de buurt. Hierom is het wellicht beter om de buurt van goede openbaar vervoer plekken, richting de drukke steden te wonen. Zo wordt er niet gek overbetaald voor huizen, maar is er toch genoeg in de buurt kwa werkgelegenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *