Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten tijdens de renovatie van je badkamer, van de buisventilator met timer tot de badkamerventilator en de douchecabine, overal zit een gedachte achter! Denk daarom met deze tips eerst goed na wat je precies wilt voordat je begint.

Misschien wil je die badkuip die een statement maakt nog eens heroverwegen

Je kunt in de verleiding komen om je badkamer te upgraden met een dramatisch vrijstaand bad. Maar het is misschien niet de meest praktische keuze voor de toekomst, vooral als je klein bent, een hekel hebt aan schoonmaken, een oude gammele woning hebt, graag lang in bad gaat of meer douches dan baden neemt. Overweeg dan of je wel een badkuip wilt.

Kleine ruimte? Daar is een compact toilet voor

Toiletten zijn niet per se one size fits all: als je een kleine ruimte hebt, overweeg dan een klein toilet. Of kies voor een traditioneel of modern staand toilet, waterbesparend toilet of wandcloset. De mogelijkheden zijn gevarieerd en het ligt ook aan je smaak!

Maak van opslag geen bijzaak

Veel van het creëren van een badkamer die zowel sereen als goed functioneert, komt neer op goede opberging. Zorg ervoor dat je bij het opstellen van je plannen op zoek gaat naar opslagmogelijkheden – zelfs kleine, eenvoudige – om ze geïntegreerd en niet toegevoegd te laten voelen. Je hebt geen diepe schap opslag nodig; een ondiepe plank kan veel opbergen. Het is leuk om een ​​uitsparing in de douche te maken, zodat je iets kwijt kan. 

En je hoeft misschien niet te verbouwen

Misschien ben je verhuisd naar een nieuw huis en kun je niet tegen de tegel in de badkamer, maar heb je niet het budget om het volledig te vervangen. Of misschien huur je en kun je niet verbouwen (als je je borg terug wilt tenminste). Het goede nieuws is dat je misschien niet alles hoeft te slopen en opnieuw hoeft te beginnen. Als het de tegel is die je wilt upgraden, overweeg dan om de tegels opnieuw af te werken of een paar basis armaturen te vervangen (lampen, kranen etc.).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *