Autoflower wietzaadjes

Autoflower wietzaadjes hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere wietzaden. Autoflower wietzaden bloeien automatisch. Bij andere zaden gaan de planten pas bloeien zodra daglicht drastisch wordt verminderd. Bj autoflower wietzaden zul je merken dat je al eerder knoppen ziet. Dit zorgt ervoor dat je ze ook buiten de kweektijd kan gebruiken. Ook kun je ze eerder oogsten. Vanaf ongeveer 8 weken na het ontkiemen kunt je in bepaalde gevallen al beginnen met oogsten. Door de korte zomerperioden kan je meerdere malen oogsten binnen 1 seizoen. Op deze manier kan je met minder planten toch een redelijke voorraad hebben in een niet al te lange tijd.

Autoflower wietzaadjes

De vele voordelen van autoflower zaden:

Autoflower zaden bloeien automatisch na ongeveer 2 a 3 weken;
Bijna alle autoflower zaden kunnen gefeminiseerd worden. Dit verhoogt de kans op vrouwelijke planten aanzienlijk;
Plantjes kunnen bijna overal worden gekweekt;
Ook buiten de kweektijd kan je meerdere malen oogsten;
De planten groeien snel waardoor je sneller kunt oogsten;
De planten blijven relatief klein en vallen daarom minder snel op.

Stekken of gebruiken als moederplant?

Met een autoflower plant kan je stekken, deze is helaas niet als moederplant te gebruiken. Bij het stekken moet je er wel rekening mee houden de stekjes toppen krijgen zodra ze wortelen. Dit houdt in dat de planten niet erg groot zullen zijn. Dit maakt het stekken van de planten nogal zinloos, tenzij je zelf hierin interesse hebt.

Autoflower zaden zijn handig bij binnenkweek.

In geval je met een kleine ruimte werkt en graag aan binnenkweek wilt doen, dan zijn autoflower wietzaden heel handig. Als je aan buitenkweek doet met deze zaden is de kans groot dat je ze op deze wijze blootstelt aan schimmels en bacteriën. Vanwege hun snelle groeiproces hebben ze te weinig tijd om zich na blootstelling te kunnen herstellen.

Kijk voor meer informatie op: https://goldseeds.nl/zaden/wietzaad-soorten/autoflower-wietzaadjes/