kerntrekbeslag

Kerntrekbeslag is zeker onmisbaar in jouw woning of bedrijfspand. Zo kan je jouw woning namelijk nog beter beveiligen, ook al is jouw slot wat minder sterk. Bovendien beschermt kerntrekbeslag het slot en de cilinder. Wij vertellen jou wat het is, wat de voordelen zijn en welke geschikt is voor jouw deur.

Wat is kerntrekbeslag?

Kerntrekbeslag is in principe gewoon deurbeslag, wat bestaat uit een binnen- en buitenschild. Het beschermt het slot, maar ook de cilinder, waardoor de deur gemakkelijk te bedienen blijft. Wel is er een verschil tussen standaard deurbeslag en kerntrekbeslag. Kerntrekbeslag is namelijk voorzien van een SKG*** keurmerk en daarom wel minimaal 5 minuten beveiligd tegen bijna alle inbraakmethodes, zelfs tegen kerntrekken. Dit is zo belangrijk, omdat het een eenvoudige inbraakmethode is die veel voorkomt, zeker in Nederland. Er zijn nog te weinig woningen tegen beveiligd.

Met kerntrekbeslag ziet de inbreker vanaf een afstand dat de woning tegen kerntrekken beveiligd is, wat hem dus af zal schrikken. Hierdoor zullen inbrekers vaak nog geen eens een inbraakpoging bij jouw woning nemen, waardoor het slot en de deur niet beschadigen en dus langer meegaan. Stel je hebt een wat minder sterk slot, dus een cilinderslot met SKG** keurmerk, dan worden inbrekers alsnog afgeschrokken door het beslag. Anti kerntrekbeslag is bovendien nog geen eens heel duur in verhouding met de kwaliteit. 

De voordelen ervan

Kerntrekbeslag biedt daarnaast ook heel veel voordelen. Zoals eerder gezegd beschermt het tegen kerntrekken, schrikt het inbrekers af en beschermt het het slot en de cilinder. Een inbreker die een beetje handig is, kan met een schroef en klauwhamer al binnen 1 minuut in jouw huis staan, als deze niet beveiligd is tegen kerntrekken. Met kerntrekbeslag krijg je ook echt een veilig en gerust gevoel, kan je meer genieten van een dagje weg of een vakantie en kan je beter slapen. Je weet namelijk wel vrijwel zeker dat inbrekers jouw huis overslaan.

Verder is een voordeel dat je met anti kerntrekbeslag niet een heel nieuw slot hoeft te kopen. Bovendien zijn ze in het zwart en zilvergrijs beschikbaar, in diverse modellen (ovaal of rechthoekig) en met een greep-kruk, kruk-kruk of knop-kruk. Op die manier kan je kiezen voor het beslag dat voor jou het meeste gemak biedt en welke het beste bij jouw deur en interieur past. Heb je een modern interieur, dan is zwart kerntrekbeslag met een strakke uitstraling een aanrader. Verder kan je kiezen welke het beste bij jouw smaak past. 

kerntrekbeslag

Het juiste kerntrekbeslag

Om het juiste kerntrekbeslag te kiezen, zal je als eerste de PC-maat moeten opmeten. Dit doe je door de afstand tussen het midden van het cilinderslot en het midden van het krukgat op te meten. Er komt dan als het goed is een PC-maat van 55, 72 of 92 mm uit. Vervolgens kan je uit diverse merken kiezen, denk aan Hoppe, Buva, M&C en Axa. Het verschil hiertussen is dat Hoppe en Buva krukken te combineren zijn met andere modellen. Een losse kruk van een ander model kan je dus alsnog voor dat kerntrekbeslag gebruiken.

Axa en Hoppe hebben een extra veer in de deurkruk, zodat de kruk niet na een lange tijd gaat hangen. Hoppe kerntrekbeslag is bovendien van zo’n goede kwaliteit dat het een trekkracht van wel 1500 kg kan weerstaan. Bij Ami is het kerntrek gedeelte van RVS, zodat deze extra goed beschermd is. M&C is juist weer erg stijlvol. Verder is al het kerntrekbeslag van deze merken kwalitatief en gemaakt van aluminium. Het gaat dus puur om jouw smaak en welke het beste bij jouw deur en interieur past. Zo weet je 100% dat je het juiste kerntrekbeslag kiest.

Nu je weet welk kerntrekbeslag je moet hebben en wat de voordelen zijn, kan je zelf aan de slag gaan. Neem eens een kijkje bij het diverse kerntrekbeslag en kies voor het het beslag in de juiste PC-maat en in jouw stijl. Zo kan je eenvoudig jouw schuur-, tuin-, voor- of achterdeur, hekwerk, poort of kajuit van jouw boot beveiligen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *