Een HR ketel heeft iedereen wel eens van gehoord, hoogrendementsketel. Zo bestaat er ook HR++ glas, oftewel hoogrendementsglas. Het glas bestaat uit twee lagen, met daartussen een ruimte die gevuld is met een edelgas. Het gas zorgt voor de isolatie, de gassen zorgen voor een betere isolatie dan lucht. Bij normaal dubbel glas zit er in de spouw tussen de glasplaten lucht, aan de kant van de kamer zit ook een coating die de isolatie nog efficiënter maakt. 

Wat geeft de ++ aan bij het glas?

Je vraagt je misschien af wat de twee ++ betekenen bij HR++ glas, dit heeft te maken met de isolatiewaarde van het glas. Er bestaat namelijk ook HR+ glas, wat minder goed isoleert dan ++ glas. Er is tegenwoordig al glas op de markt waar een ingebouwde zonwering is gebruikt, ideaal voor in de zomer maar in de winter blijft de zon ook buiten waardoor de woning kouder blijft als bij normaal dubbel glas. Voor een normale woning is dit glas ook niet aan te raden.

hr++ glas

Meer comfort in je woning

Denk je aan het milieu dan denk je waarschijnlijk ook aan minder stoken, bij HR++ glas hoef je minder te stoken door de isolerende waarden van het glas. Het voelt ook direct comfortabeler in je woning, de warmte blijft langer hangen de kou wordt buiten gehouden. In de zomer is dit ook het geval met de warmte, deze wordt buiten gehouden waardoor de binnentemperatuur altijd een aantal graden koeler is. Het glas heeft dus meerdere voordelen ten opzichte van HR glas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *